Verkkokurssit

Opi mukavasti omaan tahtiin verkkokurssilla! Aiheita ovat mm. miten voit hallita digielämääsi ja asiakirjojasi niin,
että tunnet olevasi ohjaksissa, saat aikaan mitä haluat ja yllättävät tilanteet eivät saa sinua tolaltasi.
Löydät kuhunkin kurssiin liittyvän kirjan sekä e-kirjana että painettuna kirjana.
Digitaalinen hallinta on laaja aihealue, kursseja syntyy lisää ajan mittaan. Tule siis tutustumaan uudelleen ja uudelleen!

Kurssit ovat työn alla (arvioitu valmistumisaika syksyksi)

DIGIJALANJÄLKI

Verkkokurssi tuo helpotusta elämän hallintaan digitaalisissa palveluissa. Opit käytännöllisiä tapoja päästä eroon liiallisesta informaatiotulvasta, joka tukkii koneesi ja mielesi sekä omien internet-tilien helpompaa hallintaa arkipäiviin. Tässä verkkokurssissa käydään läpi mm. sähköpostien tulva, tukkiminen ja kevyt postilaatikko, sosiaalisen median turvallinen ja hauska käyttötapa, salasanaviidakon läpäiseminen hyvässä ja pahassa, sekä älypuhelinriippuvuudesta irrottautumisen vinkit.

Verkkokurssi koostuu kolmesta verkkoluennosta, joiden kuluessa osallistut oman digijalanjälkesi korjaamiseen. Saat lisäksi PDF-tiedostoina muistiinpanot kurssista.
Verkossa tapahtuva kurssi on helppo tapa päästä selville vesille helposti ja vaivattomasti. Voit opiskella omalta kotisohvaltasi, kaikki materiaalit ovat online. Saat selkeät ohjeet sähköpostiisi tilattuasi kurssin. www.holvi.com/shop/Teijula/Lue lisää tästä

DATA- hallitse datasi ilman, että se hallitsee sinua

Verkkokurssi "Data on sinun tietojasi", jota on tallennettu syystä tai toisesta. Datan määrä on aivan mieletön, pelkästään sinun hallussasi. Data-osuudessa saat oman tietokoneen ja puhelimen taas omaan käyttöösi, omaan hallintaasi ja löydät, mitä etsit. Saat koneen taas toimimaan iloisesti sinua palvellen, sen sijaan että käyt ostamassa lisää tallennustilaa tai uusia laitteita. Aiheita: Tiedostojen järjestäminen niin, että varmuuskopiointi sekä tiedon löytäminen on yksinkertaista. Tietokoneen työpöydän tai puhelimen applikaatioiden hyvä käyttötapa. Varmuuskopioinnit ja niiden tarkoitus. Virusten välttäminen ja tietoturvan parantaminen. Kuva- ja videotiedostot hallintaan niin, että löydät tarvittaessa haluamasi.

Verkkokurssi koostuu kolmesta verkkoluennosta, joiden kuluessa saat oman tietokoneesi ja älypuhelimesi työskentelemään taas sinun eduksesi. Saat lisäksi PDF-tiedostoina muistiinpanot kurssista.
Verkossa tapahtuva kurssi on helppo tapa päästä selville vesille helposti ja vaivattomasti. Voit opiskella omalta kotisohvaltasi, kaikki materiaalit ovat online. Saat selkeät ohjeet sähköpostiisi tilattuasi kurssin. www.holvi.com/shop/Teijula/Lue lisää tästä

Digitestamentti & Digikuolema - helpotus omaiselle ja varmuus itselle

Digitaaliset palvelut ovat arkipäiväämme, mutta tulemmeko miettineeksi mitä tapahtuu, kun itse emme enää ole niitä käyttämässä? Jäämmekö Facebookin kummitukseksi (arviolta kuolleita Facebook-tilejä on jo noin 30 miljoonaa!) ja katoaako pelitilirahat netin syövereihin? Kuka lukee sähköpostejani tai yksityisviestejäni kuoltuani? Mitä tapahtuu digitaaliselle omaisuudellesi, mikäli sinulle sattuu jotain? Entä haluatko muistosivun? Löytääkö luotettu ihminen kirjautumistietosi, jotta hän voi hoitaa asiasi kuntoon? Voitko olla huoletta siitä, etteivät arkaluonteiset tai salaiset tietosi jää roikkumaan tai niihin ei pääse käsiksi? Miten hoidan läheiseni digitaalisen hautaamisen? Miten teen muistosivun? Mistä saan tunnukset, joilla pääsen poimimaan tärkeät tiedot talteen? Mitä teen sähköpostille? Tilejä on siellä ja täällä, mm. Youtube, Facebook ja Twitter. Entä Apple-id? Spotify, Netflix ja pelitilit?
Tämä kurssi käy läpi niitä asioita, joita joudut käymään läpi, mikäli läheisesi on menehtynyt. Digitaalisen omaisuuden selvittäminen on raskas ja hankala tehtävä. Jos olet joutunut tilanteeseen, jossa kaiken surun ja muun järjestämisen ohella teet myös digitaalista puhdistusta edesmenneelle, haluat varmasti helpottaa tuota työtä omille läheisillesi. Sitä seuraava osuus onkin oman digi- ja datatestamentin teko.

Tavoitteena on, että jokainen tekee itselleen digi- ja datatestamentin.

Lisätietoja tulossa
Tilaa omat kirjasi kirjakaupoista kuten Adlibris, Booky tai Suomalainen kautta maan (saatavana painettuna tai e-kirjana) tai uunituoreena suoraan Bod-painotalosta
Tilaa suoraan tästä (tulossa) -> www.bod.fi E-kirja saatavana myös sivustolta digihautaus.fi


TÄSMÄT & ERIKOISUUDET - mielenkiintoisia aiheita, joista on iloa tai apua erikoisempiin tilanteisiin


Aiheita ovat:

To-do opas:

Pitäisiköhän sinun päivittää tietämyksesi siitä, miten to do-listoja tehdään niin, että saat aikaiseksi sen mitä aioit ja mitä haluat?
Opas to-do-listoihin kertoo sinulle, miten voit hallita omia tehtäviäsi. Se kertoo sinulle 5 yksinkertaisen kohdan avulla, miten voit olla tilanteidesi rouva tai herra!
Et enää ajaudu päivittäin tilanteisiin ja illan tai viikon päätteeksi joudu toteamaan, ettet taaskaan saanut tehtyä mitä piti.

Digi- ja datasiivouspäivä

Keväällä konmaritetaan koteja, pestään ikkunoita ja tuuletetaan. Kevätsiivous on mahtava tapa toivottaa aurinko, kevät ja uudet tuulet elämään. Siispä ei pidä unohtaa myöskään digitaalista kevätsiivousta! Oppaasta löydät helpot ohjeet kevätsiivoukseen digitaalisille asioillesi. Älä jätä puhelintasi, tablettiasi ja tietokonettasi talvipölyihin, vaan tuuleta tiedostosi ja tee tilaa uudelle oppaan neuvoilla. Huomaat eron heti ja laitteesi kiittävät toimimalla paremmin, nopeammin ja kevyemmin.

Sooloyrittäjän digitaalimaailma

Yrityksille on monia sudenkuoppia digitaalisessa toiminnassa. Päivitä (nykyiset) vaatimukset ja (mukavammat) käytännöt, katso omia toimintojasi nettiviestittelystä GDPR:ään ja niistä eteen ja ylöspäin.

Huijarien valtakunta

Maaimanlaajuinen verkko on omiaan identiteettivarkaille, haittaohjelmille ja rahanahneille rosvoille.

Netiketti

Miten netissä käyttäydytään? Mikä on fiksua, mikä ikävää, mikä hyvätapaista, miten saat vihamiehiä, miten käsittelet tietoja, kuinka edistät asiaasi, kuinka pidät huolta omista ja ystävien/tuttavien asioista?Lisätietoja tulossa
Löydät kirjan kirjakaupoista kuten Adlibris, Elisakirja, Booky tai Suomalainen kautta maan (saatavana painettuna tai e-kirjana) tai uunituoreena suoraan Bod-painotalosta
Tilaa suoraan tästä (tulossa) -> www.bod.fi


Hintoja

Tuote OVH
Painettu kirja 19,00€
E-kirja/digikirja 9€
Sähköinen kurssi, aloitus non-stop 57,00€
Henkilökohtainen sparraus ja opastus alk. 345,00€
Ryhmävalmennus tai luento. Hinta riippuu paikkakunnasta ja yleisömäärästä, kysy lisää alk. 625,00€

Tulossa

Työpöydällä tai näppäimistöllä on syntymässä lisää kirjoja ja oppaita sekä verkkokursseja digitaaliseen hallintaan. Tulevia aiheita on mm. miten vaikuttaa aikaan, saada sitä lisää ja hylätä ikuinen kiire. Oppaissani on konkreettisia neuvoja ja ideoita, joita voit alkaa käyttämään heti. Liity email-listalle ja saat tiedon, milloin seuraava digitieto ja -taito-opas ilmestyy. Saat myös lahjaksi pienen digioppaan, jotta voit tutustua minuun ja työhöni. Muista seurata minua sosiaalisessa mediassa, linkit ovat sivun alareunassa.

Katso myös luentoja ja verkkokursseja ja pysy kuulolla uutuuksista:

Liity listalleni tästä! (klik!)