Digiroskaa sinun koneellasi?

10.5.2019 | Yleinen | Ei kommentteja

Tavallisten fiksujen ja tehokkaiden ihmisten kännykät ja tietokoneet ovat täynnä roskaa, ne ovat jo kuin kaatopaikkoja. Todennäköisesti myös sinun. Syy ei ole sinun, vaan se että meille ei ole kehittynyt selkeitä ja yksinkertaisia tapoja käsitellä näin suurta, suorastaan valtavaa informaatioähkyä joka tänä päivänä meitä piinaa ja uhkaa. Meiltä puuttuu käytännöt, joilla pysyä pinnalla tietojen tulvassa.

Tämä tilanne, jossa hukumme digitaaliseen roskaan, on kehittynyt niin lyhyessä ajassa, ettei siihen ole monikaan ehtinyt kiinnittää huomiota.

Elämme keskellä digitaalisia palveluita ja käytämme jatkuvasti digitaalisia laitteitamme. Emme huomaakaan, kuinka äkkiä tallennustilat täyttyvät kaikenlaisesta totaalisen turhasta. Laitteemme, kuten tietokone ja älypuhelin alkaa yskiä ja tukehtua. Luulemme, että pitää ostaa lisää tallennustilaa. Ei, et tarvitse lisää tilaa säilöä roskaa! Ethän laajenna taloasikaan vuosittain, vaan viet turhat rojut pois ja siivoat nurkat. Ja kotoa viet säännöllisesti roskat ulos, olet jopa oppinut lajittelemaan ne eri säiliöihin.

Tämä ihan sama sinun pitää tehdä digi- ja datatiedostoillesi. Hukutko siis sinäkin 3 yleisimpään digiroskaan? Mitä ne on? Ne on kuvat ja videot. Ne on sähköpostit. Ja ne on ylimääräinen tieto. Ja niistä pääsee poistamalla, järjestämällä ja tiedostamalla. Miten niistä pääsee eroon?

Terveisin valikoivin silmin verkkoa katseleva digivalmentajasi A. Teijula

www.mundata.fi

DIGIROSKA-OPPAAN SAAT MAKSUTTA SÄHKÖPOSTIISI TÄSTÄ: http://eepurl.com/gpkZKv

Youtube-kanavalleni tulee kaikki videot, kurkkaa! https://www.youtube.com/channel/UCe4Uxjen29ssrj5NC6UnY5g

, , , ,

About Author

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *